Selecteer een pagina

Boerderijeducatie

Waar komt melk vandaan? Waar wordt friet van gemaakt? In welke maanden kun je appels plukken in Nederland? Veel jongeren (en zelfs veel volwassenen) weten het antwoord op deze vragen niet. Daarom hebben diverse boeren en boerinnen in Nederland de handen ineen geslagen en ontvangen zij schoolklassen op hun boerderij. Op deze manier kunnen jongeren kennis maken met het boerenleven en het agrarisch landschap en kunnen ze zelf ontdekken hoe ons voedsel wordt geproduceerd en wat daar allemaal bij komt kijken.

Voor stichting Educatief Platteland ben ik actief geweest als auditor bij de certificering van educatieboerderijen (ofwel boerderijen die schoolklassen ontvangen). Later heb ik voor Boerderijeducatie Nederland en ZuivelNL actief meegedacht bij de uitwerking van het landelijke kwaliteitskeurmerk en ontwikkeling van lesmateriaal.

In de Gooi & Vechtstreek heb ik als projectleider samen met de boer(inn)en in de regio en het NME het samenwerkingsverband ‘Boerderijeducatie Gooi & Vechtstreek‘ opgezet: werving en opleiding van agrariërs, ontwikkeling van lesmateriaal en communicatiemiddelen, certificering, etc

Opdrachtgever(s):

Stichting Educatief Platteland,  Zuivel.NL, Boerderijeducatie Gooi & Vechtstreek (Vechtvallei & LTO Noord)

Meer informatie:

Boerderijeducatie Nederland
Boerderijeducatie Gooi & Vechtstreek